06 - 330 35 922 annemarie@antevigore.nl

Over mij

Annemarie de Leeuw

Ante Vigore, Annemarie de Leeuw
Oliemolensingel 175 (Stadshuys053)
7511 BB Enschede

+31 (0) 6 33 03 59 22

annemarie@antevigore.nl

www.antevigore.nl

Wie ben ik en wat kan ik jou en jouw school bieden? 

In mijn leven is niet alles in 1 rechte lijn omhoog gegaan. Al van jongs af aan ben ik letterlijk en figuurlijk in beweging. De vele uitdagingen die ik ben aangegaan hebben mij zeker verder gebracht. Ondanks, of misschien wel dankzij tegenslag. Al jong verlies van vrienden, ontslag, relaties die sneuvelden, een goedlopend bedrijf dat door de crisis enorm is geslonken, een scheiding en zo nog wel een paar situaties te noemen waarbij een beroep werd gedaan op mijn flexibiliteit en weerbaarheid.

Toch heeft het mij vooral gevormd, Je wordt er mens van. Je leert jezelf begrijpen en gaandeweg ga je anderen ook beter begrijpen. Het verbaast mezelf iedere keer weer hoe wendbaar ik ben na tegenslag. Na even balen, zie ik vooral kansen en mogelijkheden om uit het slob te komen.

De afgelopen jaren, nog na het afronden van de schoolleidersopleiding, heb ik nog vele extra trainingen, opleiding & coaching gevolgd om lerende organisaties en individuen nog beter te kunnen begrijpen. Met die kennis en ervaringen zo is mijn missie, wil ik schooldirecteuren graag verder brengen in hun brede schoolontwikkeling.

Vaak hoor ik dat mensen het fijn vinden om met mij over allerlei zaken te sparren of van gedachten te wisselen. Zo ook basisschooldirecteuren als ik thema’s met ze bespreek die spelen in de school. Ik versta snel waar ze tegenaan lopen, het haalt hen uit de dagelijkse routine, zet ze aan het denken en brengt ze daardoor verder in hun dagelijkse werk.

Ik zie en voel snel wat er speelt, analyseer de processen en bekijk ze nog eens van een andere kant. Daarnaast kom ik met inspirerende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van andere scholen.

Mijn brede maatschappelijke (mensen)kennis hebben mij dusdanig veel bagage gegeven dat ik schoolleiders kan inspireren tot meer daadkracht en leiderschap in hun school

Ik versta de taal van basisschooldirecteuren, en spreek daarnaast ook een andere. Mijn ervaringen in het bedrijfsleven en de laatste elf jaar als manager en ondernemer in de kinderopvang en natuurlijk de mooie gesprekken die ik met basisschooldirecteuren in het land heb, zorgen ervoor dat ik nieuw perspectief kan bieden vanuit andere invalshoeken dan die jouw school waarschijnljik gewend is.

Als onafhankelijk professional in het bezit van het schoolleidersdiploma, opleiding tot coach en mastertrainer creatief denken kan ik jou verder brengen in jouw rol als ondernemende schoolleider. Dat ik niet alleen maar een onderwijskundige achtergrond heb, is voor basisschooldirecteuren heel verfrissend. Zij ervaren dat zij juist door die andere taal zelf ook anders tegen zaken aan gaan kijken. Van onderwijskundig naar onderwijskrachtig!! 

Mijn visie op leiderschap in het basisonderwijs kan ik concretiseren in een integrale onderwijsvisie voor jouw school waar jij met jouw team direct mee aan de slag kunt.

Wil je weten hoe ik dit nieuwe perspectief kan bieden?